ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ ПОСЛУГИ ПРОЕКТИ НОВИНИ КОНТАКТИ
UKR ENG
(057) 750-96-15 (057) 719-00-78 (057) 719-00-87 21_a@ukr.net

Кабмін дозволив проводити перепланування квартири без спеціального дозволу

Кабінет міністрів України затвердив оновлений перелік будівельних робіт, які не вимагають дозволів на їх проведення та введення в експлуатацію.

Тепер, зокрема, для перепланування квартири українцям не потрібен дозвіл.

Як пояснює заступник глави Мінрегіону Лев Парцхаладзе, раніше для перенесення стін у власному помешканні потрібно було отримувати дозвіл у Державній архітектурно-будівельній інспекції і, здебільшого, чекати на нього доводилось від 3 до 6 місяців.

Тепер такі роботи не потребують отримання спеціальних документів.

Щоправда, є нюанси: перепланування квартири в багатоквартирному будинку без отримання відповідного дозволу можна робити, якщо немає втручання в несучі конструкції або інженерні системи загального користування.

Можна також робити перепланування або переоснащення торговельних залів у торгово-розважальних центрах, офісних приміщеннях бізнес-центрів та інших подібних об’єктів (без втручання в огороджувальні та несучі конструкції).

Згідно з постановою Кабміну, у перелік увійшли роботи з переобладнання та перепланування житлових будинків та житлових приміщень, а також нежитлових будинків або споруди та приміщень в них, що належать до об’єктів за класами наслідків СС1 (незначні наслідки), СС2 (середні) та СС3 (значні).

Facebook Google LinkedIn Twitter