ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ ПОСЛУГИ ПРОЕКТИ НОВИНИ КОНТАКТИ
UKR ENG
(057) 750-96-15 (057) 719-00-78 (057) 719-00-87 21_a@ukr.net

Нові норми щодо теплоізоляції фасадів вступили в силу - Мінрегіон

З 1 грудня офіційно вступили в дію оновлені ДБН В.2.6-33:2018 «Конструкції зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією. Вимоги до проектування», які, зокрема, передбачають впровадження європейських вимог до енергомодернізації фасадів. 

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні сучасні технології та матеріали для теплоізоляції фасадів дозволяють суттєво заощаджувати на опаленні, особливо в зимовий період. І це успішно використовується у більшості країн Європи та багатьох країнах світу. Ми взяли цей досвід за основу та під час оновлення ДБН щодо фасадної теплоізоляції, ми привели у відповідність до європейських вимог щодо проведення таких заходів. Нова ДБН вже опублікована і вступає в дію з 1 грудня», - сказав він.

За словами Лева Парцхаладзе, завдяки проведенню таких заходів українці зможуть заощаджувати до 15% тепла щороку. «Загалом це близько 3 млрд грн економії за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку. І чим більше буде реконструюватися та будуватися таких будинків, тим більше зростатиме економія», - розповів заступник Міністра.

Крім того, це також дозволить на 15-20% підвищити строк експлуатації будівель. «Якщо сьогодні приблизний строк експлуатації будівлі складає 100 років, то проведення заходів з теплоізоляції фасадів продовжує їй життя ще до 20 років», — додав Лев Парцхаладзе.

Норми поширюються на проектування конструкцій зовнішніх стін із фасадною теплоізоляцією житлових, громадських і промислових будівель і споруд при новому будівництві, реконструкції та капітальному ремонті (термомодернізації) з урахуванням вимог Технічного регламенту будівельних виробів, будівель і споруд та ДБН В.1.2-11-2008 «Основні вимоги до будівель і споруд. Економія енергії».

Facebook Google LinkedIn Twitter