ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ ПОСЛУГИ ПРОЕКТИ НОВИНИ КОНТАКТИ
UKR ENG
(057) 750-96-15 (057) 719-00-78 (057) 719-00-87 21_a@ukr.net

Активне зростання якісних архітектурних проектів в Україні почнеться протягом 5 років, — Парцхаладзе

Активне зростання кількості якісних архітектурних проектів на сучасному європейському рівні в Україні почнеться протягом 5 років. Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на круглому столі «Українські реалії проектування. Вектор розвитку», організованому BRDO.

«Радянський Союз був закритою державою, залишивши певну культурну спадщину та досвід, що має свій відбиток на розвитку архітектури в Україні. Зараз за якістю зростає армія нових архітекторів, вони самовдосконалюються в професії. Вже сьогодні є якісні архітектурні проекти. Їх буде набагато більше і активний розвиток на сучасному європейському рівні почнеться протягом 5 років. Але такий прогрес архітектурної сфери потребує сучасних підходів, зокрема, треба значно підвищувати рівень профільної підготовки та освіти», — сказав він.

За словами Парцхаладзе, зараз робота архітекторів в Україні дуже недооцінена, рівень заробітної плати найнижчий у Європі. «Якщо порівнювати вартість проектування з європейськими цінами, то вони у 10, а то і 20 разів дешевші. Це, у свою чергу, впливає на якість архітектури. Тому необхідно працювати над цим питанням, щоб не було ситуацій, коли перспективні та молоді українські кадри, не маючи попиту на свою роботу і гідної оплати праці в Україні, шукають цю роботу за кордоном», — підкреслив заступник міністра.

За його словами, розвиток сучасної архітектури починається з комерційної нерухомості, а вже після цього поширюється на соціальну та інфраструктурну архітектуру.

Facebook Google LinkedIn Twitter