ГОЛОВНА ПРО КОМПАНІЮ ПОСЛУГИ ПРОЕКТИ НОВИНИ КОНТАКТИ
UKR ENG
(057) 750-96-15 (057) 719-00-78 (057) 719-00-87 21_a@ukr.net

В Україні спростили перепланування приміщень - тепер не потрібні дозволи

Уряд вніс зміни до Переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Тепер перепланування всіх житлових і нежитлових будинків та приміщень в них (СС1, СС2, СС3) можна здійснювати без дозволу. Це сприятиме покращенню інвестиційного клімату та дерегуляції галузі, що, у свою чергу, може позитивно відобразитись на позиції України у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом «Отримання дозволів на будівництво».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«У 2017 році Мінрегіон розробив перелік нескладних робіт у будівництві, які можна виконувати без дозволу і після яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію. Тоді це значно спростило влаштування засобів доступності, зокрема, пандусів, заміну блоків вікон, дверей і так далі. Минулого року ми ініціювали розширення цього переліку для спрощення ведення діяльності у будівництві, а також покращення інвестклімату та дерегуляції галузі. Зокрема, було включено роботи з перепланування житлових і нежитлових будинків та приміщень в них (без втручання в несучі конструкції), які відносяться до об’єктів СС2 і СС3. Раніше це було можливо тільки для об’єктів СС1. Уряд підтримав ці зміни і тепер за спрощеною процедурою це можна робити по всім житловим і нежитловим об’єктам», - написав він.

Зміни у Перелік були розроблені Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і затверджені постановою КМУ №236 від 20.03.2019. Вона набрала чинності 23 березня цього року.

Парцхаладзе зазначив, що завдяки цим та іншим дерегуляційним змінам у будівельній галузі Україна зможе піднятися у рейтингу Doing Business за показником “Отримання дозволів на будівництво”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зараз Україна - одна з лідерів за темпами зростання у Doing Business серед 190 країн. У загальному рейтингу наша країна займає 71 сходинку. А за показником “Отримання дозволів на будівництво” за 2 роки ми покращили позицію з 140 на 30-те місце.

За підрахунками експертів Світового банку, один пункт у загальному рейтингу Doing Business дає можливість додатково залучити близько 600 млн доларів в економіку країни.

 

Facebook Google LinkedIn Twitter